onsdag 10 oktober 2012

Sammanfattning De tre Musketörerna.


Monsieur De Tréville går till Kungen för att be om en order att släppa Athos ur fängelset. Tyvärr är Kardinalen redan där och informerar Kungen om vad Trévilles musketör(sägs) har gjort. Men det stämmer inte,Kardinalen är bara partisk. Men kungen skriver en order, för att invagga Tréville i falsk trygghet. Kardinalens ord gjorde stort intryck på Kungen som får  höra att Buckingham stannade i Paris mot Kungens vilja. Då får Kungen för sig att Drottningen varit otrogen och inte älskar honom själv. Han vill söka igenom de brev som Drottningen skrivit för att få reda på om hon skriver till Buckingham. De hittar ett brev där Drottningen skriver en anfallsplan mot Kardinalen. 

Kungen ställer till med en bal till Drottningens ära och för att släta över det med brevet. Han säger åt henne att bära diamanthakarna som hon fått av Kungen, men de har hon gett vidare. Madame Bonacieux ska skicka ett brev till han som har diamanterna, men hennes make är en kardinalanhängare, och vägrar lämna brevet. D’Artagnan erbjuder sig att lämna brevet och Madame Bonacieux säger Ja. 


Då kommer någon tillbaka och de gömmer sig hastigt hos D’Artagnan. De tjuvlyssnar till vad Monsieur Bonacieux berätar för en av Kardinalens män. Mannen tycker att Bonacieux skulle låtsas tagit brevet och sedan gått direkt till Kardinalen med det. Monsieur Bonacieux  erbjuder sig att leta reda på sin hustru och ta brevet och sedan lämna det till Kardinalen. När de gått skyndar D’Artagnan iväg. Han hämtar Athos,Porthos och Aramis som ska följa honom på hans uppdrag. På ett värdshus stannar de där Phortos råkar i gräl med en annan man som vill skåla för Kardinalen. De andra rider vidare. 
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar