torsdag 8 november 2012

Läslogg


Men när Milady inte lyckas lura ut Madame Bonacieux från klostret, för att föra bort henne, blir hon desperat, och lurar i Madame Bonacieux ett gift. Då kommer D’Artagnan och ser sin älskade dö. De fyra vännerna beslutar att hämnas. De tar reda på var Milady gömmer sig. De bor på ett värdshus i närheten, och Athos letar upp en mystisk man som följer med dem när de ska hämnas. De söker upp Milady och berättar alla anklagelser mot henne. Alla de fyra vännerna dömmer henne till dödsstraff för de grova synderna hon gjort. Det visar sig att den mystiske mannen är en Bödel, som dessutom träffat på Milady innan. Det var han som brännmärkte henne. De får veta att Milady har gått under tre olika namn, men att hennes riktiga namn är Charlotte Backson. Bödeln läser upp ytterligare anklagagelser, och sedan avrättar han henne. 
Väl tillbaka i Paris arresteras D’Artagnan av mannen som tog hans rekommendations brev. Han förs till Kardinalen, men benådas. Han får dessutom med sig ett brev där den som skriver sitt namn blir utnämnd till musketör löjtnant. Han fösöker övertala alla sina fyra vänner, i tur och ordning, att skriva sitt namn i utnämningen. Alla avböjer hans förslag, och Athos skriver dit D’Artagnans namn. 
Efter att belägringen är över gifter sig Porthos, Aramis går i kloster och blir präst, Athos stannar en liten tid i musketörerna, men sedan ärver han ett litet gods och lämnar musketörerna. D’Artagnan är musketörlöjtnant. 
Slut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar