tisdag 27 augusti 2013

Labbrapport



Aktivt kol
20/8 2013                                                                                                 Av: Madeleine   8A

Material och kemikalier:
Bägare x 2
filterpapper
kolpulver
saft
tratt
glasstav

Riskanalys:
Vi använde ofarliga ämnen.

Utförande:
  1. Häll saft i en bägare och tillsätt några skedar kolpulver.
  2. Rör om med en glasstav.
  3. Vik filterpappret så det passar i tratten.
  4. Filtrera ner saftblandningen i en annan bägare genom tratten. 
  5. Se vad som händer med blandningen.

Resultat:
Saften blev färglös efter att man filtrerat bort kolpulvret.

Slutsats:
Kolpulvret tog bort färgämnena eller saften från vattnet. Kolen fångade upp saften/färgen i vattnet. 

Felkällor:
Om man hade kunnat smaka på saften efter att man filtrerat bort kolen skulle man kunna veta om kolen tog bort själva saften eller bara färgen i saften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar